Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2012 16:36 - Кое убива чара на иначе красивите българки !
Автор: palesmile Категория: Тя и той   
Прочетен: 2227 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неведнъж сме чували парни слова за това как българките са най - красиви на света , за това как никоя друга нация не може да стъпи и на малкия ни пръст като стане въпрос за красота ! Но на фона на този "псевдопатриотизъм" , липсата на достойна позиция в който и да е конкурс за красота по света, ни се струва някак си ......... кощунствена , недооценена , ако щете . И в такъв случай, пак се започва с " Журито е корумпирано ! Журито не разбира от чар и обаяние !"
  Добре де ! Айде първо да си изясним ,откъде идва красотата на един човек? Грим ? Скъпи дрехи ? ..... А аз си мислех , че красотата е божия даденост !
  Красотата , дами и господа , е вътрешно качество ! Външното изражение е облик на това , което става в душата ти , в съвестта ти ! Не можеш да претендираш за чар и обаяние , когато вървиш срещу себе си ! А кога един човек върви против себе си ? Айде де !? Разбира се , че когато приспива собствения си морал ! Всеки от нас знае , кое е правилно и кое не , но въпреки това пак избираме , понякога , да направим компромис и да постигнем целта си ..... на всяка цена ....... ,и то само защото вярваме , че така трябва! И тогава се започва с едно преобръщане на моралните ценности , с типичния за нас българите егоизъм , непукизъм ,  алчност . А просто е необходимо да си повярваш малко повече , да се отпуснеш , да се усмихнеш и да си кажеш " Не е чак толкова важно  дали ще постигна целта си , а как ще вървя към нея".Честността и достойнството не са просто приказки . Те определят и начина ти на живот. Отношението на света към теб . Трудно е , наистина , понякога да бъдеш честен , но пък това определя и твоята стойност. Но пък и никой не е казал , че ще бъде лесно !  Това поражда доверие . А доверието е мощ . И тогава ще забележиш промяната в себе си ! Тогава и всички около теб ще забележат промяната в теб ! Ще видиш и как всичко около теб ще ти се усмихне , ще те накара да излъчваш радост . Оп !!! "Излъчваш" ли казах ?! Та не беше ли това красотата в един човек ! Не беше ли лъчезарната усмивка, излъчване на красота и чар ! 
  Е сега вече можем да направим претенция за красота в световен мащаб !
  Не ме е срам , дами и господа , че съм българин ! Срамувам се , че превръщаме тази нация в утайка ! Като се започне с лицемерните усмивки на " най - красивите " българки и се стигне чак до безскруполното влачене на " материални ценности " към вкъщи ! Защо казвам "лицемерни усмивки" ?! Умирам от смях , когато в очите ми се набие някоя " нагиздена красавица " , усмихваща се , иначе непринудено , в зависимост от вятъра разбира се ! ....... Тотална липса на естественост , на излъчване , откровение ! А иначе българките са най - красиви на света, разбира се ! Щом казвате ..... така да е !
 




Гласувай:
12



Следващ постинг

1. анонимен - pipinana
28.10.2012 17:53
to ne e samo do jenite ,,, mai e vseob6ta bolka ,,,
цитирай
2. palesmile - Просто в България моралната дег...
28.10.2012 18:28
Просто в България моралната деградация е уникална . А имаме толкова шансове , а как само ги пропиляваме ......!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: palesmile
Категория: Тя и той
Прочетен: 17777
Постинги: 3
Коментари: 18
Гласове: 25
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930